Розширення балкона

У багатоповерховому будинку раціональне використання житлоплощі є одним з головних навичок власників. Щоб досягти цього, потрібно не тільки грамотне планування основних приміщень, а й залучення балкона, за який власник відповідає нарівні з рештою квартири. Скління і подальше розширення балкона - оптимальне рішення для тих, у кого в розпорядженні є тільки одна або дві кімнати з не найбільшою площею. Наші майстри допоможуть у вирішенні подібного питання. Це допоможе не тільки збільшити площу балкона, але і продовжити загальний строк експлуатації балконної плити завдяки таким факторам:

  • повністю виключається прямий вплив на плиту опадів, сонячних променів і перепадів температур;
  • при необхідності виконується реставрація залізобетонних конструкцій;
  • здійснюється демонтаж старих поручнів з заміною на найбільш підходящі конструкції (нові металеві перила або сендвіч-панелі в разі низької несучої здатності).

Зазвичай винесення балконів здійснюється двома способами - щодо підвіконня або плити. Вони обидва не передбачають розширення бази, на яку спирається весь каркас, обшивка, утеплюють. Розглянемо доступні варіанти, які не обійдуться дорого власнику житлоплощі.

Як розширити балкон безпечно для конструкції

Основна деталь, яку доведеться постійно тримати в увазі - навантаження на балконну плиту. Вона не повинна перевищувати допустимих значень. У хрущовках не вийде особливо винести балкон через дешевизну, старості і, імовірно, експлуатації даної частини площі без скління. У новіших будинках ця проблема відходить на задній план, оскільки знос конструкцій набагато менше, а їх якість помітно вище. Винесення лоджії має сенс тільки в перших двох варіантах із запропонованих.

Як виноситься балкон по підвіконню

Даний спосіб є найпопулярнішим і найдешевшим серед доступних - його вартість приблизно уп'ятеро нижче, ніж два наступних. Винос балкона по підвіконню підходить тим, у кого відповідна площа ще не була засклена. Це дозволить виконати всі роботи набагато швидше. Інші переваги:

  • візуальне розширення зовні;
  • завдяки розширенню підвіконня можна використовувати всю корисну площу без побоювання зачепитися за що-небудь;
  • потрібні лише зварювальні роботи - монтується металевий куточок.

Вся конструкція зовні може бути обшита сайдингом і утеплена будь-яким матеріалом з доступних. Винос балкона на 30 см дозволить розмістити на отриманої площі кімнатні рослини і різні дрібні речі. Виконати розширення разом з склінням буде дешевше, ніж викликати фахівців для виконання двох видів роботи окремо.

Винос від підлоги

Подібний варіант також не вимагає реального збільшення підстави, але каркас для підвіконня буде використовувати в якості основи плиту. Рама приварюється до верхнього краю підвіконня. Винос балкона зі зварюванням дозволить додати до 35-40 сантиметрів. Майстри створюють цілісну конструкцію, яка буде об'єднуватися з уже існуючою балконних плитою - через це вона і отримає додаткові навантаження. Зверніть увагу, що такий тип робіт зажадає грунтовної переробки площі балкона, тому потрібно прибрати всі речі, щоб нічого не заважало роботі.

Винос по плиті

Реалізувати подібний варіант буде найскладніше. Суть роботи - розширення реальної площі по поду з винесенням приблизно на 40 сантиметрів на всі боки. Що потрібно робити, щоб здійснити подібне збільшення площі балкона:

  • демонтаж парапету, який просто не потрібен в поточних межах;
  • безпосереднє збільшення розмірів плити;
  • збірка нового парапету, монтаж рами, оздоблення, утеплення.

Після зняття старого парапету з використанням швелерів здійснюється розширення балконної плити. Підставою для швелерів є стіна будинку. Це дозволить витримувати всі навантаження, що покладаються на розширену плиту. Винос балкона в Києві далі проводиться двома шляхами:

  1. виконання французького скління. Подібний вид робіт рекомендується на висоті третього поверху і вище, якщо планується використовувати скло у всю висоту замість застосування сендвіч-панелей знизу. Переваги установки такого розширеного балкона полягає в меншому обсязі робіт (не потрібно оздоблення зовні та всередині балкона, але вагонку і іншу обробку на цегляній стіні використовувати вкрай рекомендується);
  2. установка нового парапету будь-якої висоти. Після зварювальних робіт можна виконати обшивку з двох сторін і утеплити конструкцію. На відміну від виносу вікна балкона, розширення по плиті не змусить відчувати дискомфорт при вивішуванні випрати одяг і просто огляді виду того, що знаходиться внизу.

Скільки коштує виносної балкон для квартири в столиці та регіоні? Ціна залежить від передбачуваної площі робіт, необхідності використання додаткових конструкцій, утеплення, типу скління. Уточнити деталі допоможуть наші фахівці при першому зверненні і обов'язкове відвідування об'єкта, де будуть виконані вимірювання.

Дах балкона

При роботі з такою конструкцією, як внесений балкон, неминучим є і розгляд питання по установці даху, яка повинна покривати всю площу. У сусідів зверху балконної плити буде просто недостатньо, а при проживанні на верхньому поверсі хрущовки даху може і не бути. У цьому випадку знадобиться зведення захисту балкона зверху. Особливості такої покрівлі:

  • в довжину і ширину вона повинна бути обов'язково більше плити знизу. Краплі дощу і сніг будуть падати на землю біля будинку без ймовірності попадання всередину;
  • необхідно створити каркас з металевих трикутників, що закріплюються на стіні;
  • зверху все покривається профлист з обов'язковим перекриттям зазорів і утепленням всієї отриманої конструкції.

Ціна виносу балкона в цьому випадку буде помітно вище, але без такої операції взагалі не обійтися. Головна проблема, яку потрібно буде вирішити - формальності у відповідних органах. Справа в тому, що розширення балкона в Києві і інших містах України на 30 і більше сантиметрів вважається переплануванням. Кожен випадок розглядається окремо. Враховується вік будинку, стан конструкцій, масштаби запланованих робіт.

Замовляйте роботу професіоналів

Наша компанія має всі необхідні інструменти, матеріали і персонал для виконання складних завдань по розширенню площі житла. З вами буде заздалегідь узгоджена вартість виносу балкона, яка буде остаточною. Змінюється вона тільки при виникненні внесення змін до проекту. Зробіть балкон придатною для відпочинку частиною квартири у відносно стислі терміни.

Хочете безкоштовно розрахувати вартість саме для вас за 5 хвилин?

Заповніть опитувальник нижче, щоб дізнатися ціну

Яка конструкція вам потрібна?
Куди?
В яке місто?
Ваша заявка успішно відправлено
Чому вже більше 10 000 жителів України вибирали вікна EVI?
  • Ціна вікна від заводу
    Ціна вікна від заводу

    без посередників і переплат

  • Виробництво 3-5 днів
    Виробництво 3-5 днів

    швидке виготовлення на сучасних верстатах

  • Висока якість монтажу!
    Висока якість монтажу!

    монтаж - це 50% правильної роботи вікон і балконів. Монтаж - це наша гордість!

  • Кращий сервіс на ринку
    Кращий сервіс на ринку

    повірте - ви будете в захваті від нашої роботи!

  • Широкий вибір матеріалів
    Широкий вибір матеріалів

    профіль, ламінація, склопакети, фурнітура, підвіконня і т.д.

  • Розрахунок вартості за 5 хвилин
    Розрахунок вартості за 5 хвилин

    залиште заявку і переконайтеся самі

Ви будете в захваті від нашої команди!
Якість роботи і обслуговування клієнта на вищому рівні - наш головний пріоритет. Кожен член команди EVI від вашого особистого менеджера до монтажника має єдину мету - клієнт повинен бути в захваті від нашої роботи!
  • Андрій. тех директор
    Андрій. тех директор

    Наймолодший технічний директор.
    Ніколи не порадить вам того, що вам не потрібно! Рекомендуємо прислухатися

  • Андрій. Монтажник
    Андрій. Монтажник

    Спеціаліст 1й бригади.
    Досвід роботи більше 30 років. Найбiльш професійна і ввічлива бригада

  • Антон. Замірщик
    Антон. Замірщик

    Найпозитивніший замірщик.
    Допоможе вибрати саме ті вікна, які вам потрібні

  • Руслан. Менеджер
    Руслан. Менеджер

    Колишній замірщик, добре знає вікно зсередини і підкаже, як правильно організувати процес установки віконних конструкцій

Всі фахівці в нашій команді проходять навчання і мають одну єдину задачу - клієнт повинен бути в захваті від їх роботи!

Популярні питання про розширення балкона
Чому винос винос балкона по підвіконню безпечний навіть для хрущовки?+

Робота в цьому випадку не передбачає ніяких маніпуляцій з плитою та збільшення навантаження на неї. Такий виносний балкон дозволяє розташувати квіткові вазони, не займаючи основну площу і не створюючи стесненную обстановку для тих, хто там часто знаходиться.

Чому збільшення балкона по плиті підходить виключно для будинків щодо нової забудови?+

Несучі конструкції в цій ситуації здатні витримати додаткові навантаження. Додатково до цього при будівництві були використані плити більш високої якості, а балкони найчастіше засклені спочатку першими господарями.

Чому розширення балкона на 40 і більше сантиметрів небажано?+

Крім помітно більшого навантаження на стіни і існуючу балконну плиту, є і формальні обмеження. Вони відносяться якраз до зазначеної величині. Це буде вважатися переплануванням, яку необхідно узгодити з місцевими органами. Якщо ви вирішили подовжити балкон, краще обмежити 35 сантиметрами.

Кредити та розсилки під 0% до 10 місяців
Кредити та розсилки під 0% до 10 місяців