Вікна в підлогу до приватного будинку

Сучасний дизайн та вимоги власників житла зросли щодо віконних рам. Конструкції з металу та пластику часто встановлюються у приватних будинках, а також заміських котеджах. Особливо потрібні вони для виходу на заднє подвір'я, де видимість набагато менша порівняно з вулицею, куди спрямований фасад. Панорамні вікна в приватний будинок дозволяють не тільки насолоджуватися видом зовні, а й пропускати всередину приміщення більше світла. У випадку приватних будинків буде необов'язковим навіть тонування, як у випадку з квартирою. Не варто забувати, що панорамне вікно можна закласти у проект нового будинку спочатку, що значно полегшить затвердження проекту.

Пластикові вікна можуть займати одну або дві стіни – повністю або частково, розташовуючись у кутку. В Україні подібні рами почали використовувати масово відносно нещодавно з огляду на стан громадян та відсутність можливості встановити такі високі вікна через порушення приватності. Популярні панорамні конструкції, які практично повністю замінюють частину стін. І тут використовуються альтернативні опорні конструкції. Рекомендується панорамне скління вікон у таких ситуаціях:

  • наявність гарного пейзажу, басейну чи саду зі зворотного боку будинку;
  • віддалене розташування фасаду будівлі щодо воріт двору, коли виключено втручання перехожих;
  • наявність дзеркального тонування, що дозволяє зробити зовнішню частину скла відбиває. Завдяки цьому ніхто сторонній не бачить того, що відбувається всередині будинку, хоча власники бачать все, що відбувається на вулиці.

Тип скління, що розглядається, можна робити на першому поверсі без побоювання за порушення приватності та безпеки. Головне, щоб подібне вікно не виходило прямо на вулицю без огорожі.

Типи вікон у підлогу, які можуть використовуватись у приватних будинках

Панорамне скління будинку може виконуватись з використанням наступних варіантів конструкцій:

  • вітринні (класичні) вікна. Конструкція може бути більшою частиною стіни або повністю замінювати її. Ширина в такому випадку має бути більшою, ніж висота;
  • еркерні. Найбільш корисним цей тип рам буде в тих будинках, де фасадна частина виступає вперед. Завдяки цьому всередину будинку потрапляє помітно більше світла. До того ж невеликий розмір еркерів та велику площу покриття рамою виключає значні втрати тепла взимку;
  • французькі. Фактично це не вікна, а скляні двері, що працюють зі штульповим або зсувним механізмом. Подібний тип чудово поєднується з особняками, виконаними в класичному стилі. Такий варіант скління найбільш потрібний для оформлення виходу на терасу, сад;
  • кутові. Встановлюються такі вікна на стику сторін фасаду будівлі. Переважно використовувати конструкції в будівлях із високими стелями. У кутку встановлюються колони або залишається частина стіни, що дозволить зберегти міцність споруди. Головний недолік – втрати тепла відчутні, тому взимку необхідно забезпечити якісне опалення у відповідній частині будинку.

Вікна в підлогу в заміський будинок можуть бути глухими (не відкриваються), розсувними або бути частиною композиції, що складається з вікон та дверей. Для встановлення панорамних вікон необхідно врахувати безліч факторів, серед яких виділяється площа приміщення, матеріал фасаду, яку частину використовує вікно. Не рекомендується монтаж без залучення професіоналів. Тільки вони можуть правильно провести розрахунки, що гарантують безпеку та стійкість будинку з вікнами на підлогу.

В яких кімнатах можна використовувати вікна в підлогу

Найчастіше скління в підлогу застосовується у таких приміщеннях:

  • кухня. Якщо вона знаходиться в частині будинку, що виходить прямо в сад, заднє подвір'я, це буде чудовим варіантом. Наявність великої кількості сонячних променів дозволить не використовувати багато штучного світла. Врахувати необхідно велику кількість пари,
  • вологи. Тут слід ставити склопакети, які можна відкривати. Завдяки цьому можна провітрювати приміщення, зберігати його чистим. Оптимальний варіант – ПВХ конструкції, які легко доглядати;
  • спальня. Такий варіант рекомендується лише на верхніх поверхах із очевидних причин. До того ж краще мати тоновані стекла та (або) щільні штори. Єдина причина, чому можна дійсно поставити вікно від підлоги до стелі – бажання мати незвичайну спальню;
  • вітальня. Тут також можна встановити високі рами із пластику та металу. Єдине, що рекомендується власникам житла – використання ударостійких склопакетів, які здатні витримати випадкові падіння дітей чи свійських тварин.

Оптимальний варіант склопакета для панорамного скління включає гартоване скло, триплекс, міцні рами, замки, що закриваються зсередини. Вибір матеріалів необхідно проводити в присутності фахівця, який підкаже більш правильний з точки зору практичності та відповідності стилю інтер'єру варіант.

Від чого залежить вартість скління приватного будинку від стелі до підлоги?

Ціна на панорамні вікна для заміського будинку прямо залежить від кількох факторів:

  • площа вікон;
  • потреба у використанні спеціальних замків та іншої фурнітури;
  • тип склопакета; наявність тонування;
  • матеріал рами. Пластик, алюміній, дерево.

У випадку з матеріалом не обов'язково купувати дерев'яну раму, якщо зовнішній вигляд можна імітувати ламінованим пластиком. Це надійніше та дешевше в обслуговуванні. Монтаж панорамних вікон для котеджу потребує більшої кількості знань, інструментів, навичок та досвіду. Тому краще залишити цю роботу фахівцям, не наражаючи себе на зайві витрати і небезпеку.

Хочете безкоштовно розрахувати вартість саме для вас за 5 хвилин?

Заповніть опитувальник нижче, щоб дізнатися ціну

Яка конструкція вам потрібна?
Куди?
В яке місто?
Ваша заявка успішно відправлено
Чому вже більше 10 000 жителів України вибирали вікна EVI?
  • Ціна вікна від заводу
    Ціна вікна від заводу

    без посередників і переплат

  • Виробництво 3-5 днів
    Виробництво 3-5 днів

    швидке виготовлення на сучасних верстатах

  • Висока якість монтажу!
    Висока якість монтажу!

    монтаж - це 50% правильної роботи вікон і балконів. Монтаж - це наша гордість!

  • Кращий сервіс на ринку
    Кращий сервіс на ринку

    повірте - ви будете в захваті від нашої роботи!

  • Широкий вибір матеріалів
    Широкий вибір матеріалів

    профіль, ламінація, склопакети, фурнітура, підвіконня і т.д.

  • Розрахунок вартості за 5 хвилин
    Розрахунок вартості за 5 хвилин

    залиште заявку і переконайтеся самі

Ви будете в захваті від нашої команди!
Якість роботи і обслуговування клієнта на вищому рівні - наш головний пріоритет. Кожен член команди EVI від вашого особистого менеджера до монтажника має єдину мету - клієнт повинен бути в захваті від нашої роботи!
  • Андрій. тех директор
    Андрій. тех директор

    Наймолодший технічний директор.
    Ніколи не порадить вам того, що вам не потрібно! Рекомендуємо прислухатися

  • Андрій. Монтажник
    Андрій. Монтажник

    Спеціаліст 1й бригади.
    Досвід роботи більше 30 років. Найбiльш професійна і ввічлива бригада

  • Антон. Замірщик
    Антон. Замірщик

    Найпозитивніший замірщик.
    Допоможе вибрати саме ті вікна, які вам потрібні

  • Руслан. Менеджер
    Руслан. Менеджер

    Колишній замірщик, добре знає вікно зсередини і підкаже, як правильно організувати процес установки віконних конструкцій

Всі фахівці в нашій команді проходять навчання і мають одну єдину задачу - клієнт повинен бути в захваті від їх роботи!

Популярні питання про вікна в підлогу до приватного будинку
Які переваги дають панорамні вікна у приватному будинку?+

Вікна від стелі до підлоги дозволяють відкрити краєвид, а також пропускати більшу кількість сонячного світла всередину приміщення.

Які існують вікна у підлогу в будинку?+

Власникам будинків доступні вітринні, еркерні, французькі та кутові вікна. Вони різняться між собою завбільшки рами щодо скла, можливістю використовувати щільні склопакети.

Які матеріали можуть використовуватись у панорамному склінні котеджу?+

Панорамне скління будинку може використовувати дерев'яні, металеві та пластикові рами. Оптимальний варіант – ПВХ конструкції із ламінацією. Вони здатні імітувати зовнішній вигляд дерева та алюмінію, але маючи велику стійкість та довговічність.

Кредити та розсилки під 0% до 10 місяців
Кредити та розсилки під 0% до 10 місяців