Добірний профіль

У разі монтажу металопластикових вікон, що відрізняються великими габаритами, а також для виправлення нерівностей отвору потрібні добори (допоміжні профілі). Добірний профіль для пластикових вікон є армованими пластиковими брусками, доповненими кріпленнями до встановлюваної рами. Найчастіше відповідні конструкції користуються попитом при роботі на лоджіях і балконах, де використовується утеплення. Через розбіжність розмірів отвору і балконної рами не вдається дотриматися герметичність скління. Саме тут і приходять на допомогу додаткові елементи.

ПВХ добори фіксуються на перегородках чи стелі. Розширювачі мають розміри 20, 40, 100 мм. Деякі виробники додали до своїх каталогів вироби по 30, 45, 60 мм для більш точного монтажу. При цьому є можливість використання кількох виробів завдяки присутності спеціальних пазів, що з'єднують пластикові конструкції. На самій віконній рамі все кріпиться за допомогою шурупів. Також додатковий профіль часто використовується для обробки укосів, зовнішньої частини рами. Інші цілі застосування:

  • зміцнення встановлюваної рами;
  • "зашивання", обігрів порожнин;
  • встановлення арочних заглиблень;
  • оздоблення стелі.

Сполучний профіль здатний створити єдину конструкцію, що складається з двох повнорозмірних рам у широких отворах. Добір віконний допустимо до застосування в будинках старої забудови, що відрізняються великою товщиною стін, де стандартний профіль із пластику використовувати не вийде, а додаткові маніпуляції будуть руйнівними. У таких будівлях також можна використовувати профілі. Вони потрібні для фіксації всіх рам на одній висоті, що усуває недосконалість віконних отворів.
Добори для віконної конструкції існують у таких випадках:

  1. Необхідний для художнього оздоблення;
  2. Застосовується при обробці каркаса на краях рами;
  3. Використовується при з'єднанні кількох рам.

Наявність такого профілю дозволить збільшити раму для монтажу доводчиків, спростити встановлення підвіконня з відливом. Профільні системи необхідні на балконах, де рама безпосередньо «впирається» в стелю. Саме добори утримують полотно на одному місці. Додаткові профілі також можуть бути кольоровими та ламінованими при необхідності поєднати їх з рамою, що встановлюється.

Класи профілів

Добори на пластикові вікна відповідають вимогам європейських та українських стандартів якості. Вироби поділяються на три класи (за товщиною стінок):

  1. Подібні профілі не відрізняються великою товщиною та дотриманням стандартів, тому в сучасних вікнах та балконних рамах не використовуються;
  2. Внутрішні стінки мають товщину 2 міліметри, зовнішні – не менше 2,5 мм;

Оптимальний варіант для тих, кому необхідно забезпечити якісне утеплення. Внутрішні стінки мають товщину 2,5 мм, зовнішні – 3 мм.

Допустимі невеликі відхилення, але всі профілі повинні витримувати вплив низьких і високих температур на рівні з рамами, що монтуються. Подібні вимоги пов'язані з тим, що від доборів залежить стійкість балконних рам і віконних блоків. Усі додаткові профілі із ПВХ обов'язково мають армування для забезпечення максимальної жорсткості конструкції. Стабільна стикування двох і більше додаткових профілів забезпечується шурупами. Інші переваги доборів:

  • вони використовуються повільно, а застосування конструкцій при встановленні рами практично не збільшує загальну вартість робіт;
  • профілі допоможуть скоригувати невідповідності. Наприклад, якщо було замовлено раму з одними габаритами, а доставлено інша;
  • доступні універсальні профілі, які використовуються з вікнами від різних виробників. Інша їхня перевага – відсутність прив'язки до бренду, що помітно знижує вартість.

Наявність додаткової профільної системи значно заощадить кошти за відсутності рами, склопакета певного розміру.

Що впливає на ціну додаткових профілів

За наявності потреби купити добір для вікон ПВХ слід звертати увагу на такі аспекти:

  • розміри виробів;
  • виробник;
  • клас;
  • наявність ламінування, пігментації.

При виклику майстрів буде використано додаткові профілі від перевірених виробників. Термін експлуатації конструкцій можна порівняти з часом використання рам. Догляд за профілями передбачається такий самий, як і у випадку з вікнами. Наявність додаткових профілів гарантує захист від продування, надійну фіксацію віконної рами, балконних дверей незалежно від виробника.

Хочете безкоштовно розрахувати вартість саме для вас за 5 хвилин?

Заповніть опитувальник нижче, щоб дізнатися ціну

Яка конструкція вам потрібна?
Куди?
В яке місто?
Ваша заявка успішно відправлено
Чому вже більше 10 000 жителів України вибирали вікна EVI?
  • Ціна вікна від заводу
    Ціна вікна від заводу

    без посередників і переплат

  • Виробництво 3-5 днів
    Виробництво 3-5 днів

    швидке виготовлення на сучасних верстатах

  • Висока якість монтажу!
    Висока якість монтажу!

    монтаж - це 50% правильної роботи вікон і балконів. Монтаж - це наша гордість!

  • Кращий сервіс на ринку
    Кращий сервіс на ринку

    повірте - ви будете в захваті від нашої роботи!

  • Широкий вибір матеріалів
    Широкий вибір матеріалів

    профіль, ламінація, склопакети, фурнітура, підвіконня і т.д.

  • Розрахунок вартості за 5 хвилин
    Розрахунок вартості за 5 хвилин

    залиште заявку і переконайтеся самі

Ви будете в захваті від нашої команди!
Якість роботи і обслуговування клієнта на вищому рівні - наш головний пріоритет. Кожен член команди EVI від вашого особистого менеджера до монтажника має єдину мету - клієнт повинен бути в захваті від нашої роботи!
  • Андрій. тех директор
    Андрій. тех директор

    Наймолодший технічний директор.
    Ніколи не порадить вам того, що вам не потрібно! Рекомендуємо прислухатися

  • Андрій. Монтажник
    Андрій. Монтажник

    Спеціаліст 1й бригади.
    Досвід роботи більше 30 років. Найбiльш професійна і ввічлива бригада

  • Антон. Замірщик
    Антон. Замірщик

    Найпозитивніший замірщик.
    Допоможе вибрати саме ті вікна, які вам потрібні

  • Руслан. Менеджер
    Руслан. Менеджер

    Колишній замірщик, добре знає вікно зсередини і підкаже, як правильно організувати процес установки віконних конструкцій

Всі фахівці в нашій команді проходять навчання і мають одну єдину задачу - клієнт повинен бути в захваті від їх роботи!

Популярні питання про добірний профіль
Навіщо потрібен додатковий профіль під час монтажу віконних рам?+

Добір на вікна необхідний у разі, коли немає можливості встановити раму, що підходить по ширині та висоті. Подібна потреба може бути продиктована особливостями отвору, конструкції металопластикових вікон, дверей. Також добір може використовуватись за необхідності встановити підвіконня з відливом.

Які розміри доступні для вікон ПВХ?+

Стандартні добори на вікна випускаються з шириною 20, 40 і 100 міліметрів. Деякі виробники виготовляють конструкції по 30, 45 та 60 мм для отримання необхідного результату.

Чи є можливість поєднувати додаткові профілі?+

У деяких ситуаціях вибір для пластикового вікна потрібно встановити не одним шаром. На такий випадок передбачені спеціальні пази – з ними відбувається з'єднання з основною рамою.

Кредити та розсилки під 0% до 10 місяців
Кредити та розсилки під 0% до 10 місяців